Παραλίες


Στάφυλος: Περίπου 4 χλμ από την πόλη της Σκοπέλου το λεωφορείο θα σταματήσει στον κύριο δρόμο και με περπάτημα περίπου 500 μέτρα, ο επισκέπτης θα βρεθεί στο φυσικό μικρό κόλπο. Το νερό είναι κρυστάλλινο και ιδανικό για αξέχαστο πρωινό κολύμπι.

Βελανιό: Αυτός ο κόλπος συνδέει με την παραλία του Στάφυλου με ένα μικρό μονοπάτι. Το Βελανιό είναι η επίσημη παραλία γυμνιστών του νησιού. Εκεί θα βρείτε και ένα μικρό beach bar για πρόχειρα φαγητά και δροσιστικά ποτά.

Αγνώντας: Βρίσκεται 8 χλμ από την πόλη της Σκοπέλου. Είναι μια μικρή παραλία βοτσάλων και αποτελεί το βασικό λιμάνι μερικές φορές ως στάση έκτακτης ανάγκης για τις βάρκες και τα καράβια όταν ο καιρός είναι κακός και είναι αδύνατον να ελλιμενίσουν στο λιμάνι της Σκοπέλου. Υπάρχουν διάφορες ταβέρνες που ειδικεύονται στα θαλασσινά. Είναι ένα ιδανικό σημείο για να χαλαρώσει κάποιος στην ηρεμία της απανεμιάς και να απολαύσει ένα παγωμένο ούζο με φρέσκο ψάρι δίπλα ακριβώς στην θάλασσα.

Λιμνονάρι: Ακριβώς πίσω από την παραλία του Αγνώντα βρίσκεται το Λιμνονάρι. Περίπου 10 χλμ από την πόλη της Σκοπέλου είναι αυτή η ξεχασμένη και αποκομμένη όμορφη αμμώδης παραλία. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει με αυτοκίνητο, ταξί ή μηχανή, καθώς το λεωφορείο δεν έχει πρόσβαση σε αυτή την παραλία. Κοντά στην παραλία υπάρχει και μια παραδοσιακή ταβέρνα.

Πάνορμος: Βρίσκεται 14 χλμ από την πόλη Σκοπέλου. Η στάση του λεωφορείου είναι ακριβώς πάνω από την παραλία. Αρκετά μεγάλη παραλία που φιλοξενεί πολύ κόσμο τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Υπάρχουν διάφορα εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες στην περιοχή.

Μηλιά: Βρίσκεται 17 χλμ από την πόλη της Σκοπέλου. Είναι μια μακριά, ήπια παραλία. Είναι γνωστό πως για πολλούς, είναι η καλύτερη παραλία στο νησί καθώς συνδυάζει τα γαλάζια κρυστάλλινα νερά με τον καλό αέρα για windsurfing και τη μεταξωτή αμμώδη παραλία.

Έλιος: Είναι επίσης γνωστό ως "Νέο Κλήμα". Υπέστη την μεγαλύτερη ζημιά κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού του 1965. Το Έλιος χτίστηκε πάλι και αυτό το νεώτερο θέρετρο έχει μια μακριά ενιαία παραλία με άμμο.

Γλώσσα: Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, βρίσκεται 32 χλμ από την πόλη της Σκοπέλου και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από την κορυφή του υψώματος με τα παραδοσιακά σπίτια. Μετά βίας αγγιγμένη από τον τουρισμό, αυτή η νυσταλέα πόλη έχει λιγοστά καταστήματα. Περιπλανηθείτε μέσω των γραφικών στενών της για να βρείτε την εκκλησία της Παναγίας Παρθένου σε ένα πανέμορφο χώρο.

Λουτράκι: Το Λουτράκι είναι το δεύτερο λιμάνι που θα το συναντήσετε καθώς έρχεστε στο νησί. Υπάρχει ένας μικρός κόλπος δεξιά του λιμένα αλιείας. Παραδοσιακός τόπος ψαράδων, βρίσκεται μόλις 15 λεπτά απόσταση από την Σκιάθο.


picpicpicpic